Current Affairs & General Knowledge Questions – 04 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 04 July 2016:-Current Affairs & General Knowledge Questions - 04 July 2016

1.Who won the Austria grand Prix Formula 1?
Ans.Lewis Hamilton

2.Who is the new Governor of the Central Bank of Sri Lanka?
Ans. Indrajit  Coomaraswamy

3.Which bank has opened Innovation Lab in Bangalore?
Ans. Axis bank

4. RIMPAC (Rim of the Pacific)- 2016 the World’s largest Maritime Exercise Kicked off on which place?
Ans. Pacific Ocean Hawaii,US

5.China has completed installation of World’s largest telescope.What is the name of it?
Ans. ” FAST ”

6. BRICS meeting on energy efficiency and energy saving was held in which place?
Ans. Vishakapatnam

7.Which institute has became a fully solar powered institution?
Ans. Loyala college in Williamnagar, Meghalaya

8.Michel Rocard was passed away,he is__________
Ans.Former french PM

9.Who won 2016 Canada Open Grand Prix Badminton Men’s Singles title?
Ans. B Sai Praneeth
Men’s double : Manu Attri and B Sumeeth Reddy

10.India’s first Commercial court and Commercial Disputes resolution centre inaugurated in which state?
Ans. Chattisgarh

11.Michael Cimino was passed away,he is ______
Ans. US Oscar winning Director

12.Which bank sign US $625 million Agreement with World bank to support grid connected rooftop solar programme?
Ans. SBI (State bank of India)

13.Which state govt announced to develop new industrial Township?
Ans. Haryana

14. TRAI  launched a new app to check internet Speed on Smartphones.What is name of that app?
Ans. ” MySpeed ”

For More GK & Daily Current Affairs : Click Here

Latest State Wise Govt Jobs 2016 2017
Andhra Pradesh All India Jobs Arunachal Pradesh
Assam Bihar Chattisgarh
Gujarat Haryana Himachal Pradesh
Jammu and Kashmir Jharkhand Karnataka
Kerla Madhya Pradesh Maharashtra
Manipur Meghalaya Mizoram
Nagaland Odisha Pondichery
Punjab Rajasthan Sikkim
Telangana Tamilnadu Uttarakhand
Uttar Pradesh West Bengal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *