Current Affairs & General Knowledge Questions – 05 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 05 July 2016

1.Who has won 8 medals including 3 gold medals at the IWAS(International Wheelchair and Amputees Sports)in Prague?
Ans. Niranjan Mukundan (Indian Swimmer)

2. Who is the new Director of ISRO Inertial Systems Unit?
Ans. Madhav Dhekane

3. Which Port became India’s first port to implement Logistics Data Tagging of Containers?
Ans. Jawaharlal Nehru Port, Maharashtra

4.who has been appointed as Executive Director of RBI?
Ans . Sudarshan sen

5.Who has became the Associate member of ICC (International Cricket Council’s)?
Ans. Saudi Arabia

6.Romesh Chandra has passed away,he is ________
Ans. Veteran communist leader

7.Who has elected as the Speaker of Karnataka Legislative Assembly?
Ans. K B Koliwad

8.Name the Indian javeline thrower set a new national record at the 56th National Inter-State Senior
Athletics Championships
Ans. Annu Rani

9.Which country will host the World’s first MMA (Mixed Martial Art) league?
Ans. India

10. Centre to allot Rs.400 crores for developing Airports in which state?
Ans. Uttar Pradesh

11.The Union Cabinet has approved MoU between India and Which country in the field of Rural Development and Poverty Alleviation?
Ans. Mauritius

12. Name the  first actor to play Lois Lane in Superman, died recently?
Ans. Noel Neill

For More GK Updates :- Click Here

Latest State Wise Govt Jobs 2016 2017
Andhra Pradesh All India Jobs Arunachal Pradesh
Assam Bihar Chattisgarh
Gujarat Haryana Himachal Pradesh
Jammu and Kashmir Jharkhand Karnataka
Kerla Madhya Pradesh Maharashtra
Manipur Meghalaya Mizoram
Nagaland Odisha Pondichery
Punjab Rajasthan Sikkim
Telangana Tamilnadu Uttarakhand
Uttar Pradesh West Bengal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *