Current Affairs & General Knowledge Questions – 09 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 09 July 2016:-

1.Which state govt impose 14.5% tax i.e fat tax on junk food?
Ans. Kerala

2.Name the woman,who will become the first woman in the world to receive the award. “Exceptional Bravery” at sea from the International Maritime Organisation?
Ans. Radhika Menon

3. Abdul Sattar Edhi has passed away,he is _____
Ans. Pakistani Philanthropist

4.International Industry Trade Fair “INNOPROM-2016” Industrial Exhibition will take place in which country?
Ans. Russia

5.NATO summit 2016 has begun in which place?
Ans. Warsaw,Poland

6.Who is the new CMD of Kokan Railway Corporation Ltd.?
Ans. Sanjay Gupta

7.Name the app,which was launched by Arunachal Pradesh about the  history, geography, culture etc of the district?
Ans. Apna Lohit

8.Name the person,Who has resigned from TCS non-Executive Director?
Ans. Phirozvan Drevala

9.Scientists have discovered a new planet with 3 suns located 340 light years from Earth.Name that Planet?
Ans. HD 131399Ab

10.Head Quarters of NATO located in which place?
Ans. Brussels, Belgium

For More GK & Current Affairs : Click Here

Latest State Wise Govt Jobs 2016 2017
Andhra Pradesh All India Jobs Arunachal Pradesh
Assam Bihar Chattisgarh
Gujarat Haryana Himachal Pradesh
Jammu and Kashmir Jharkhand Karnataka
Kerla Madhya Pradesh Maharashtra
Manipur Meghalaya Mizoram
Nagaland Odisha Pondichery
Punjab Rajasthan Sikkim
Telangana Tamilnadu Uttarakhand
Uttar Pradesh West Bengal


  1. Subrai Debbarma

    Daily GK and Curren Affairs send to my Email.Thank you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *