Current Affairs & General Knowledge Questions – 12 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 12 July 2016

1.Sushila Karki was the first women Chief Justice of Country.She belongs to which country?
Ans. Nepal

2.Who is the new Chairman & Managing Director of Bharat Petroleum Corporation Ltd.?
Ans. D Rajkumar

3.Australia owned automatic operator manufacturer ” Auto Ingress ” set up in which Indian state?
Ans. Tamil Nadu

4.Name the player,Who won the 1st ever Wimbledon men’s wheelchair single title?
Ans.Gordon Reid

5.Name the person,who has conferred with 51st Jnanapith Award by Pranab Mukherjee?
Ans. Dr. Raghuveer Chaudari

6.Renjith maheshwari related to which field,who Qualified for Rio Olympics?
Ans. Triple Jumper

7.Who is the next Prime Minister of United kingdom?
Ans. Theresa May

8.Name the bank, which is become first issuer of Masala bonds in India?

9.Gaurav Tiwari has passed away,he is famous ______
Ans. Paranormal Investigator

10.Which country has completed Asia’s longest Tunnel?
Ans. China (16 km)

11.India’s First centre of Excellence on internet of things is located in which place?
Ans. Bengaluru

For More GK & Current Affairs : Click Here

Latest State Wise Govt Jobs 2016 2017
Andhra Pradesh All India Jobs Arunachal Pradesh
Assam Bihar Chattisgarh
Gujarat Haryana Himachal Pradesh
Jammu and Kashmir Jharkhand Karnataka
Kerla Madhya Pradesh Maharashtra
Manipur Meghalaya Mizoram
Nagaland Odisha Pondichery
Punjab Rajasthan Sikkim
Telangana Tamilnadu Uttarakhand
Uttar Pradesh West Bengal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *