Current Affairs & General Knowledge Questions – 14 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 14 July 2016

1.Name the operation. Which was launched by Union Government to evacuate Indian citizens
stranded in South Sudan (Cuba)?
Ans. Sankat Mochan

2.Who is the Head of the Committee constituted to tackle Pulses shortage?
Ans. Arvind Subramanian

3.G-20 meeting of Labour and Employment ministers held in which place?
Ans. Beijing

4.Joe Antic has passed away,he is _____
Ans. Hockey Olympian

5.Which Stock Exchange has introduced ” paperless SIP “(Systematic investment plans)?
Ans. Bombay Stock Exchange(BSE)

6.Name the Airline,which is World’s best airline in 2016 released by Skytrax?
Ans. Emirates

7.Which state govt has launched World’s first Digital Student incubator?
Ans. Kerala

8.Who is the new CEO of NATGRID (National Intelligence Grid)?
Ans. A K Patnaik

9.Which country has declared Zika Emergency?
Ans. Peru

10.Name the player,who is become the 1st become Indian to Qualify for Rio-Olympic in the Women’s 100m event ?
Ans. Dutee Chand

11.Who is the new Chief Minister of Arunachal Pradesh?
Ans. Nabam Tuki

12.Which Government has set up 300 dengue Clinics?
Ans. Delhi

For More GK & Current Affairs : Click Here

Latest State Wise Govt Jobs 2016 2017
Andhra Pradesh All India Jobs Arunachal Pradesh
Assam Bihar Chattisgarh
Gujarat Haryana Himachal Pradesh
Jammu and Kashmir Jharkhand Karnataka
Kerla Madhya Pradesh Maharashtra
Manipur Meghalaya Mizoram
Nagaland Odisha Pondichery
Punjab Rajasthan Sikkim
Telangana Tamilnadu Uttarakhand
Uttar Pradesh West Bengal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *