Current Affairs & General Knowledge Questions – 15 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 15 July 2016

1. 11th Asia-Europe Meeting ASEM Summit 2016 held in Ullanbaatar , Mongolia,from India Vice
President Hamid Ansari attend the meeting.What is the theme of Meeting?
Ans.”Partnership for the future through connectivity”

2.Who is the new chairman of CBSE (Central Board of Secondary Education)?
Ans. Rajesh Kumar Chaturvedi

3.BHEL has Commissioned 250 MW power plant in which state?
Ans. Gujarat

4.Union Government allocated how much money to Pradhan Mantri Kaushal Yojana?
Ans. 12000 crore

5.Name the Chess Grand Master,who won the Fide women’s grand prix trophy in China?
Ans. Harika Dronavalli

6.Who is the author of Who moved my Interest rate?
Ans. Duvvuri Subbarao

7.India’s Rank in latest World Football ranking released by FIFA?
Ans. 152

8.Name the Train,which is India’s fastest train?
Ans. Talgo (180kmph)

9.World Youth Skills day (2016 theme : Skills development to improve youth employment) is
observed on which day?
Ans. 15th July

10.Amazon has opened its largest fulfilment centre in which Indian place?
Ans. Sonipat , Haryana

11.Who is the new Deputy Election Commissioner?
Ans. Vijay kumar Dev

12.Mohamed Asim has appointed as the Foreign Minister of which country?
Ans. Maldives

13.DRDO successfully tested Advanced Towed Artillery Gun System (ATAGS) in Balasore , Odisha. Who is the Director General of DRDO?
Ans. S Christopher

For More GK & Current Affairs : Click Here

Latest State Wise Govt Jobs 2016 2017
Andhra Pradesh All India Jobs Arunachal Pradesh
Assam Bihar Chattisgarh
Gujarat Haryana Himachal Pradesh
Jammu and Kashmir Jharkhand Karnataka
Kerla Madhya Pradesh Maharashtra
Manipur Meghalaya Mizoram
Nagaland Odisha Pondichery
Punjab Rajasthan Sikkim
Telangana Tamilnadu Uttarakhand
Uttar Pradesh West Bengal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *