Current Affairs & General Knowledge Questions – 17 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 17 July 2016

1.Name the boxer,Who has won the WBO Asia Pacific title?
Ans. Vijendar Singh

2.Which player became the oldest captain to score century in test?
Ans. Misbah-ul-haq (42 years)

3.Which Indian train has celebrated 25 years service.This tarin is also called as Magic train?
Ans. Lifetime Express

4.Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC) is located in which place?
Ans. Thiruvanantapuram

5.Country,s First industrial park for Women employees set up in which state?
Ans. Uttarakhand

6.Who is the author of the book “Ring side with Vijender”?
Ans. Rudraneil Sengupta

7.Who is the New Chief Minister of Arunachal Pradesh?
Ans. Prema Khandu

8.India’s rank in the ‘Business Optimax Index’?
Ans. 3rd

9.President Pranab Mukherjee inaugurated the first edition of ‘India Skill Competition’in which place?
Ans. New Delhi

10.Who is the President of Turkey?
Ans. Tayyip Erdogan

11.Dandiya dance related to which state?
Ans. Gujarat

12.Who invented the Electric Battery?
Ans. Volta

13.Rocket Engine works on which principle?
Ans. Newton’s third law

For More GK & Current Affairs : Click Here

Latest State Wise Govt Jobs 2016 2017
Andhra Pradesh All India Jobs Arunachal Pradesh
Assam Bihar Chattisgarh
Gujarat Haryana Himachal Pradesh
Jammu and Kashmir Jharkhand Karnataka
Kerla Madhya Pradesh Maharashtra
Manipur Meghalaya Mizoram
Nagaland Odisha Pondichery
Punjab Rajasthan Sikkim
Telangana Tamilnadu Uttarakhand
Uttar Pradesh West Bengal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *