Current Affairs & General Knowledge Questions – 18 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 18 July 2016

1.Who has appointed as the chairman of Airports Authority of India?Current Affairs & General Knowledge Questions – 18 July 2016
Ans. Guruprasad Mohapatra

2.India’s first e-court has opened in which place?
Ans. Hyderabad

3.Nelson Mandela International day is observed on which day?
Ans. 18th July

4.Who won the Women title in the 73rd Senior National Squash championship  held in Mumbai?
Ans. Dipika Pallikal Karthik
men’s title : Saurav Ghosar

5.Name the programme,which has launched by Delhi CM Arvind Kejriwal for live interactive with
Ans. TalkToAK

6.Name the operation,which was approved by union Home Minister to prevent terror attack on

Parliament in the Monsoon session?
Ans. “Operation Golden Nose”

7.Who won the WBO (World Boxing Organisation) Asia Pacific title?
Ans. Vijendar Singh (runner : Kerry Hope)

8.Indian Railways has launched special train for car freight. Name the train?
Ans. Auto Express

9.Who has appointed as the new Chief Operating Officer(COO) of HCL Technologies?
Ans. C Vijay kumar

10.Low cost airline Air Cornival has launched its operations in which place?
Ans. Coimbatore – Chennai

11.Vice President Hamid Hansari has unveiled Gandhi’s Stone statue in which place?
Ans. Ulanbaatar (Mongolia)

For More GK & Current Affairs : Click Here

Latest State Wise Govt Jobs 2016 2017
Andhra Pradesh All India Jobs Arunachal Pradesh
Assam Bihar Chattisgarh
Gujarat Haryana Himachal Pradesh
Jammu and Kashmir Jharkhand Karnataka
Kerla Madhya Pradesh Maharashtra
Manipur Meghalaya Mizoram
Nagaland Odisha Pondichery
Punjab Rajasthan Sikkim
Telangana Tamilnadu Uttarakhand
Uttar Pradesh West Bengal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *