Current Affairs & General Knowledge Questions – 21 July 2016

Current Affairs & General Knowledge Questions – 21 July 2016

1.Who is the author of the book “The great Derangement:climate change and the unthinkable”?Current Affairs & General Knowledge Questions – 21 July 2016
Ans. Amitav Ghosh

2.Union cabinet approved of MoU signed for cooperation in Skill development with which country?
Ans. Switzerland

3.BHEL commissioned 40 MW Hydro power units in which state?
Ans. West Bengal

4.India have signed a Social Security Agreement(SSA) with which country?
Ans. Japan

5.Which country has declared three-month state of Emergency?
Ans. Turkey

6.Garry Marshall was passed away.he is _____
Ans. Famous Director & producer

7.”Walmart” is topped in the list of Fortune 500 World’s biggest companies.How many Indian
companies are in the list?
Ans. Seven (7)

8.Cabinet approved establishment of new All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) at which
Ans. Gorakpur

9.What is Motto of the ECI(Election Commission of India) 2016?
Ans.’No voter to be behind’

10.Cabinet has signed a agreemet between India & which country in Air services?
Ans. Mozabique

11.Which bank has inaugurated an all women branch in Kolkata?
Ans. Axis bank

For More GK & Current Affairs : Click Here

Latest State Wise Govt Jobs 2016 2017
Andhra Pradesh All India Jobs Arunachal Pradesh
Assam Bihar Chattisgarh
Gujarat Haryana Himachal Pradesh
Jammu and Kashmir Jharkhand Karnataka
Kerla Madhya Pradesh Maharashtra
Manipur Meghalaya Mizoram
Nagaland Odisha Pondichery
Punjab Rajasthan Sikkim
Telangana Tamilnadu Uttarakhand
Uttar Pradesh West Bengal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *